onsdag, mars 07, 2007

Back in the summer of '06

Det känns som om Nickes lilla just nu har gått tillbaka till förra sommaren. Det var då brist på blogg-fenomenet visade sig från sin allra bästa sida.

En slags tentamen hoppar inom någon dag över mig. Således befinner jag mig i en studerandeperiod, och det känns inte så fruktansvärt upphetsande att skriva om mitt studerande inför nämnda tenta. Eller?

I dag försöker jag lära mig vad könssocialisation, socialisationsagenter och affektivt beteende betyder, samtidigt som jag bankar in Max Webers organisationsteori och kritiken mot teorin. Som om inte det vore nog planerar jag även att lära mig vad som enligt en av kursböckerna kännetecknar en främling, hur samma bok ser på kapitlet "Livsstilar, produkter och marknader" samt ta upp fyra teoretiska områden inom sociologin där experterna inte är överens. Som grädden på det berömda moset ska jag ta reda på vad Jean Baudrillard menar med "hyperverklighet", vad John Thompsons olika teorier om förhållandet mellan media och det moderna samhället innebär, samt vad kulturell reproduktion betyder och hur den visar sig inom skolan.

Nej, det där kändes inte så jätteroligt att skriva.

Det hade räckt med att berätta att jag har tagit på mig mina sociologiska glasögon och förbereder mig inför en tenta. Men eftersom det är brist på blogg får man fylla ut så gott man kan!