måndag, februari 26, 2007

Bara Birmingham

Kajsa Bergqvist hoppar över (notera gärna ordvitsen) helgens inomhus-EM i friidrott i Birmingham. Inte många bryr sig, och det gör väl inte jag heller. Inte så konstigt att ingen bryr sig när de stora friidrottsförbunden inte bryr sig om sina inomhusmästerskap. Det är svårt att ta VM- och EM-inomhustävlingarna på allvar när de vareviga år går i Birmingham.

Ja, jag hävdar med en dåres envishet att varje stort friidrottsmästerskap inomhus går i Birmingham. Någon släkting till A Lennart Julin säger säkert emot mig nu, men er andra som inte ens vet att det finns inomhustävlingar i friidrott kan jag nog lura. Varje inomhusmästerskap går i Birmingham. Bevis: Hur många gånger har vi inte hört följande sägas i samband med tv-sändningarna från inomhusmästerskap de senaste åren?

"I helgens inomhus-EM i Birmingham tog Sverige hem fyra medaljer. Carolina Klüft blev tävlingarnas drottning, precis som i VM som gick i Birmingham förra året."

"Inomhus-VM, som hålls i Birmingham i England, har alla förutsättningar att bli Sveriges bästa inomhusmästerskap sedan Birmingham-EM för tre år sedan."

"Då tackar vi som har jobbat med inomhus-EM från Birmingham för oss. Över till studion. Vi ses på VM i Birmingham nästa år."

Nu vet ni varför det är svårt att ta inomhusfriidrotten på allvar. Vad blir nästa steg? Asiatiska mästerskap i Birmingham? Stefan Holm och Linus Thörnblad duellerar om SM-medaljer i Birmingham? Jodå, det lär komma!