lördag, februari 24, 2007

Bosse der Autoarzt?

Sapporo, Japan: Minst sagt problematiskt. Lindar, södergrenar och norgrenar gör grova stavfel och Bråten som är kvar när de är borta är inte direkt något att hålla i när det blåser upp till storm. Förutom Mats Larsson, då.

Gävle, Sverige: Problemen efter kvällens schlagershow i den stora halstablettsasken är så bortstädade de kan bli. Men visst var det nära problem. Tänk bara om After Dark, med "gör-det-själv"-stjärnorna, hade gått vidare till finalen i Globen - och sedan vunnit. Hur hade det då sett ut i Eurovision Song Contest?

För det första kan man inte sjunga låten på svenska för övriga Europa. Och att sjunga om Bosse Bildoktorn eller Mat-Tina på engelska fungerar inte. Hur blir det då? Förlåt: Hur skulle det ha blivit om After Dark hade vunnit? Jo, Bosse The Car Doctor. Snälla nån. Och Food Tina? Skulle inte tro det. Tyska kanske? Bosse der Autoarzt! Jag säger då det: tur att två engelska låtar tog steget till Globen. Men: Har man inte hört Sarah Dawn Finers låt tusen gånger förut och lät inte Andreas Johnson som valfri 60-talsartist? Sarah eller Andreas till Finland - nej, tack!

Min favorit, då? Tusan om det inte var After Dark ändå. Om Martin Timell, Tina Nordström, Ernst och Bosse hade varit med live på scenen och sjungit - vilket jag faktiskt trodde - hade jag garanterat röstat på Christina Lindarw. Nu huserade de bara i en tv, då blir det inget röstande. Sorry, Bosse Bildoktorn!