onsdag, maj 31, 2006

Förmatch

Det har inte märkts mycket här på Nickes lilla, men i morgon spelas faktiskt årets största och mest prestigefyllda fotbollsmatch på Stora Valla i Degerfors. DIF och länskollegan Örebro SK drabbar samman och införsnacket trissas upp i Vulkanernas gästbok. Skön införläsning får man även på Degerfors hemsida där den excellente Sten Lundmark skriver om den skandalartade derbymatchen 1993 där ÖSK kvitterade DIF:s 1-0-ledning i den nionde (!) övertidsminuten i andra halvlek. Kanske inte så skön läsning - men bra.

Med tanke på morgondagens höjdarmatch kändes kvällens division 1-möte mellan Carlstad United och FC Trollhättan väldigt svalt. Och det var svalt. Vädret var ingen höjdare och spelet höll ungefär samma klass. Ett riktigt dyngmål gjorde dock FC Trollhättan - matchens behållning. Applådåskorna var dock obefintliga från min FCT-gillande kamrat - mycket skumt! Under hela matchen satt jag också och väntade på en otroligt fånig FCT-ramsa jag brukar höra från honom titt som tätt i skolan.

Här var det friska tag, här var det vårat lag, här var det FCT - weeeyyy!

Det ska dock sägas att Tingvallaramsornas decibelnivå var ungefär lika höga som i en konversation mellan två stumma personer. 0-0 i den matchen.

Kändisar i form av Färjestads Mathias Johansson och min gamla idrottslärare från gymnasiet skymtades på läktarna. Läraren skymtades även i dagens Värmlands Folkblad där han gick till hårt angrepp mot Karlstads fotbollsintresserade. Jag hörde dig, Per S!

I morgon.

Oj, just det. Carlstad slog Trollhättan med 3-2.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

10 juni 2006 kl. 08:43  

Skicka en kommentar

<< Home