onsdag, maj 16, 2007

Storfrämmat

Alla var där. Jag var där. Min vän Berbatov likaså, liksom hans pappa. Sven-Göran Eriksson, som innan matchen gav en tämligen intetsägande intervju som Aftonbladet lyckades producera en artikel på, var också där. Plus 3141 personer till. Tingvalla här i Karlstad var verkligen inte proppfylld med folk, men det var ändå mer än vanligt. Anledningen stavades Hammarby (eller "Hammarbaj", som speakern sa vid ett tillfälle), allsvensk serieledare, som bara skulle köra över Carlstad United och avancera vidare i cupen.

Någon överkörning var det inte tal om. Jag orkar inte skriva något mer om matchen än att Carlstad var bra och Hammarby lite mindre bra. Lagen tog det hela till straffläggning - och där vann Hammarby. Surt för Carlstad United som stod upp mycket bra mot det allsvenska motståndet.

Innan jag redogör för matchens placering på den nyinstiftade Kyltoppen ska jag berätta vem som i år får priset för Årets miss på en svensk fotbollsplan. Det är nämligen redan klart. I den första halvleken nickade en Carlstad United-försvarare hem till egen målvakt som inte riktigt var med på det. Bollen gick på något sätt över målvakten. Bollen studsade mot det vidöppna hemmamålet. Då träder Hammarbys anfallare Heidar Geir Juliusson in i handlingarna.

Islänningen har bara att peta in bollen i det fullkomligt soprena och megaöppna Unitedmålet, men i stället väljer han att gå på kraft bara någon meter från målet. Och nu snackar vi kraft. Hur det slutade? Så mycket kan jag säga att det var bollkallen bakom mål och inte Carlstads målvakt som fick ta hand om bollen efter avslutet. Extra avslutsträning i morgon, Juliusson?

Kyltoppen var det. Kvällens match kvalar inte in på topp tre, och således kan man räkna ut att jag frös mer i går på Stora Valla. I dag var det nästan vindstilla, och det dröjde ända till 30 minuter in i den andra halvleken innan min frusenhet pockade på uppmärksamhet. Alltså oförändrat på Kyltoppen!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Carlstads rumänske vänsterytter, Vigariu, var ju riktigt imponerande. Bra bollkontroll, passningssäker och trygg i lägen där många andra CU-spelare troligen bara hade sparkat bort bollen i panik. Vore inte han något för Degerfors att plocka upp?

17 maj 2007 kl. 13:20  
Blogger Niklas said...

Magnus,

Vigariu var en av matchens absolut bästa spelare, och precis som du säger imponerade han stort. Tror att DIF:s folk har full koll på CU:s framträdande spelare, men visst vore Vigariu något för DIF om han spelar som mot Hammarby i varje match. Kan heller inte glömma Uniteds målskytt, Pär Eriksson. Respektlös var ordet.

17 maj 2007 kl. 22:03  

Skicka en kommentar

<< Home