söndag, maj 06, 2007

Övertungt

Inte mycket som känns bra efter DIF:s 0-1-förlust mot Ljungskile i eftermiddags. Vore väl konstigt annars, förvisso. I en vad det verkar rätt taskig match spelmässigt sett kom Ljungskiles mål sådär äckligt sent, precis som Örgrytes segermål i premiären.

Jag följde matchens andra halvlek tillsammans med virrpannorna på Sveriges Radio Väst. Stundtals hade de ärligt talat inte många rätt. "FC Trollhättan ställer upp med en i stort sett full trupp" var bara ett av flera tveksamma uttalanden. Men! Naturligtvis överbra att man kunde följa matchen från H.A. Bygg Arena (inte Skarsjövallen som kommentatorn envisades med att kalla Ljungskiles hemmaplan). Jag kan faktiskt acceptera det mesta då.

Nu är det verkligen ett superjumbomöte som väntar på Stora Valla på torsdag - DIF mot Åtvidaberg. DIF och ÅFF har båda skrapat ihop en ynka poäng på de fyra inledande matcherna, och lagens respektive placeringar har naturligtvis blivit därefter (DIF näst sist och "Åtvid" sist). Positivt inför den matchen är att Shpetim Hasani i dag verkar ha velat spela fotboll. Hoppas målen kommer på torsdag. För de lär inte göras av DIF:s ende målskytt i serien så här långt, Mano Garcia. Tre gula kort innebär avstängning - och Mano fick ta emot sin tredje varning redan i den fjärde matchen. Vilken anfallsspelare öppnar Manos avstängning för?