onsdag, april 25, 2007

Ett steg närmare Europa

Woho! Efter helgens megadebacle mot Jönköpings Södra är DIF återigen på banan (eller kanske på rälsen)? DIF tog tåget från Örebro till Umeå och spöade i kväll division 2-laget Ersboda i cupen med 4-1. Bra så?

Nja. Nickes lillas utsände på Gammliavallen i Umeå - även kallad min bror - var inte så imponerad av DIF:s spel. Siffrorna efter 45 minuter - 3-0 till DIF - var visst en aning i överkant; Ersboda hade visst minst lika många chanser som DIF - om inte fler! Men Tobias Solberg gånger två och Mano Garcia såg till att DIF hade en stor ledning i halvtid.

Tobias Solbergs 3-0-mål var visst en riktig delikatess. På en frispark utanför Ersbodas straffområde petade Solberg bollen till Mano Garcia som lyfte upp bollen. Solberg klappade sedan till på volley och 3-0 var ett faktum. Det målet skulle man ha velat se live.

Mano Garcia gjorde i den andra halvleken 4-0 innan DIF-målvakten Jonas Bohlin sjabblade in Ersbodas tröstmål i slutet. Verkar således inte ha varit någon toppmatch från DIF:s sida, men 4-1-segrar vill jag gärna ha fler av, även om spelet inte stämmer.

Som rubriken basunerar ut är vi ett steg närmare Europa. Om det blir bortamatch i den tredje cupomgången hoppas jag att DIF inte behöver åka upp till Norrland igen. Varför inte Carlstad United på Tingvalla? Cykelavstånd till DIF-matcher gillar vi!