torsdag, april 05, 2007

Superettan 2007: 16. Bunkeflo IF

Kontakten med mina inre jag är upprättad. Vad säger de om Bunkeflo IF?

Gunnar Rydholm säger: Jag måste ringa en vän, Bunkeflo IF:s hemsida, för att ge er information: ”Bunkeflo IF är en fotbollsförening belägen i västra Malmö. Föreningen bildades 1945, vår idrottsplats Brovallen ligger vackert vid Öresundsbrons landfäste. Vårt herrlag spelar i division 1 och damlaget i division 3.” Det mesta stämmer säkert, förutom att herrlaget i år spelar i superettan och att de i år spelar sina hemmamatcher på Limhamns IP. Den 12 augusti spelar DIF borta mot Bunkeflo. Om jag ska se matchen väntar en 54,3 mil lång resa.

Andreas Andersson säger: Förre Ölmespelaren Almir Buhic (Brumunddal) testades i Degerfors innan han hamnade i Skåne. Robert Kjellin (IFK Malmö) spelade i exotiska Bulgarien under en säsong i slutet av 90-talet. Vedad Aganovic (Norrby) har allsvenska meriter från Elfsborg. Strulpellen Igor Sypniewski fick inte vara kvar i Bunkeflo. Gamle Örebrobekantingen Paul Munster finns inte heller kvar i klubben.

Mark Selmer säger: Almir Buhic blir en av superettans stora sevärdheter. Nej, skämt åsido. Erol Bekir var en av dominanterna i kvalmatcherna mot Assyriska – att han lyckas är en nödvändighet för att Bunkeflo ska kunna hänga kvar. Mittbacken Max Fuxbergs meriter är imponerande med Bunkeflomått mätt.

Ulf Ottosson säger: Vedad Aganovic gjorde förra året, då i Norrby, två av sina tolv seriemål mot just Bunkeflo. Nu är det tänkt att han ska göra mål för Bunkeflo. Det går dock inte komma ifrån att Erol Bekir lär pytsa in en och annan balja.

Börje Ågren säger: Om man heter Vedad Aganovic låter man i alla fall som en bra spelare. Den som kan nämna två svenska elitfotbollsspelare som har två x i sitt namn bjuder jag på en kopp snabbkaffe. Jag kan bara en – Max Fuxberg.


Nickes lilla säger: Min tanke med denna superettatippning är att alla 16 lag ska få ungefär lika mycket utrymme. Grejen med Bunkeflo IF är att jag inte vet så mycket om dem. Bunkeflos hemsida måste vara en av de sämsta som skådats i elitfotbollsväg, och att någon annanstans finna information om ”Biffarna” – har någonstans sett att de ibland kallas så – verkar stört omöjligt. För att få ihop lite om Bunkeflo måste jag således gräva ganska djupt.

Bunkeflo IF kvalade till superettan hösten 2005, men föll mot Jönköpings Södra. Förra säsongen kom BIF tvåa bakom Sylvia i söderettan, och ett ovisst kval mot 2005 års allsvenskingar Assyriska väntade. Oväntat nog stod ”Biffarna” som segrare efter de båda kvalmatcherna.

Så väntade en storsatsning för laget från Malmös västra delar efter avancemanget? Nja. Tveksamt om värvningar som Almir Buhic och Vedad Aganovic kan ses som storsatsningar. Bunkeflo kör hemvävt – och jag menar fruktansvärt hemvävt! En ganska så omfattande undersökning visar att endast tre av 22 spelare i Bunkeflo är fostrade i en klubb utanför Skåne. Hoppas inte katterna bland hermelinerna – Almir Buhic (FK Borac Banja Luka, Bosnien-Herzegovina), Robert Kjellin (Rynninge IK) och Vedad Aganovic (Brämhults IK) – känner sig utanför på grund av att de inte behärskar skånskan lika bra som de andra.

Vidare visar undersökningen att hela 15 av truppens spelare är fostrade i en Malmöklubb. Stordraken Malmö FF leder den Malmöligan med fem spelare. De fyra spelarna som inte kommer från Malmö – utan från metropoler som till exempel Svalöv och Lomma – kanske kan bilda en liten utbölingsklubb med Buhic, Kjellin och Aganovic? Hur många spelare som är fostrade i MFF och hur många som kommer från Lomma är inte direkt av elementär betydelse. Det som är viktigt, och som kommer fram oavsett hur man vrider och vänder på Bunkeflos trupp, är att ”Biffarna” satsar småskaligt och hemvävt. Värt att nämna ännu en gång: Hemvävt.

Ännu mer Malmöhemvävt lär det bli nästa år när Bunkeflo IF:s och Limhamns IF:s a-lag slås ihop och tar Bunkeflos plats i seriesystemet. Beslutet om en fusion är redan taget, och frågan är om det nya laget Bunkeflo-Limhamn får spela i superettan eller division 1 nästa år. Jag tror på det senare alternativet. Detta kan aldrig hålla.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hemvävt var kanske inte så dumt i alla fall :)

Lär bli ett antal platser över plats 16 när serien väl är slut

Men inte mycket att skämmas för, var nog inte många som trodde de skulla hamna så högt, de mest positiva trodde nog att de skulle få kämpa för att hänga kvar, men att den chansen i alla fall fanns!

15 oktober 2007 kl. 16:52  

Skicka en kommentar

<< Home