onsdag, mars 21, 2007

Superettan 2007: 11. Mjällby AIF

Kontakten med mina inre jag är upprättad. Vad säger de om Mjällby AIF?

Gunnar Rydholm säger: Anrik förening från Sölvesborgs kommun som Degerforsbekantingen Sören Cratz tränade mellan 2003 och halva 2005. När Cratz sparkades vann laget sex av de sju avslutande matcherna och räddade mirakulöst nog nytt superettakontrakt. 51,1 mils körning för att se mirakellaget på Strandvallen.

Andreas Andersson säger: Marcelo Sarvas (Kristianstad) var under en tid ryktenas man – och till slut valde han Mjällby. Målskytten Fredrik Olsson (Helsingborg) lämnar Listerlandet för spel i allsvenskan. Veteranen Peter Hiir-Salakka lämnar Mjällby efter sju säsonger.

Mark Selmer säger: Simon Sjöfors är en allroundspelare som gör mycket nytta i Mjällby. Detsamma gör den ständigt arbetande mittfältaren Johan Svensson och anfallaren Marcus Ekenberg (känd för att ha spelat i Champions League, allsvenskan, superettan och division 4 under en och samma säsong, år 2000).

Ulf Ottosson säger: Store och starke Marcus Ekenberg är Mjällbys vassaste målskytt.

Börje Ågren säger: Marcelo Sarvas osar sydamerikanskt lång väg. Det gör inte Sasa Zimonjic.


Nickes lilla säger: Ska inleda med att ställa en mycket berättigad fråga: Förstår Mjällby att superettan börjar i april, eller ska de i år på sedvanligt manér ligga i bottenregionen av tabellen halva säsongen innan det är dags för full gas? 2005 var läget akut, men en imponerade vinstrad på hösten räddade klubben undan division 1-spel. Förra året, 2006, var läget inte lika prekärt, men likväl låg Blekingelaget i botten av tabellen innan trepoängarna på allvar började håvas in på sluttampen av säsongen. Mjällby slutade till slut på sjunde plats, vilket får ses som en mycket bra placering.

Utifrån resultaten i träningsmatcherna blir man inte riktigt klok på Mjällby. Laget blandar och ger friskt; det ryms både 1-5-torsk mot Kalmar FF och 3-1-viktoria mot Örebro. Mot på pappret sämre motstånd har det blivit både vinster och förluster. Vilken tur att man inte ska ta träningsmatcher på för stort allvar…

Så – hur slutar detta? Mjällby känns helt klart svagare än förra året, men det finns som tur är för Mjällby lag som är sämre. Laget består av några för superettan tungt meriterade spelare som lär se till att de viktiga poängen tas. Såvida laget förstår att säsongen sparkar igång på Norrporten Arena, borta mot GIF Sundsvall, den 16 april och inte hemma mot Ljungskile i omgång 23 i början av september ska det inte finnas någon överhängande risk för att Mjällby ska behöva lägga beslag på någon av de två bottenplaceringarna.