fredag, augusti 25, 2006

Det blir bara bättre och bättre!

<> Jimmy Nordin, kulstötaren som under den senaste tiden har varit i blåsväder lite här och var, lät meddela förbundet att han inte skulle ställa upp i Finnkampen – ändå blev han, som Aftonbladet så fint basunerar ut det, "stoppad". Jimmy lär jubla. All publicitet är bra publicitet, även om det mesta runt honom har varit av dålig art under den senaste tiden. Ändå bättre och bättre med kulstötarögon sett.

<> Pussel fortsätter att nå nya höjder. Minns förra veckan? Smoothiedagen firades av Erik Ekstrand och Mattias Englund. Den senare mixade ihop smoothies som Erik glad i hågen satte i sig. Fruktansvärt. Nu är "Mackan" Edlund tillbaka som sidekick i stället för Lars Leijonborg-rösten Englund. Och vilken fredagsstart Erik och "Mackan" bjöd på! Studion var omgjord till en djungel och värdparet var utklädda till två Bo Landin-kopior med fina djungelhattar och slitstarka klädesplagg i skön regnskoganda. Erik var fullkomligt outstanding i dag. Hans Zeb Macahan-liknande ansiktsuttryck tillsammans med den påklistrade mustaschen var programmets höjdpunkt. Summa summarum: Fredagsavsnitten av Pussel får inte missas i fortsättningen! De blir bara bättre och bättre.

<> Åtvidaberg rekordskräller (nytt kvällstidningsord) och slår ut Brann ur UEFA-cupen. Nu väntar dubbelmöte med schweiziska Grasshoppers. Svensk klubblagsfotboll blir bättre och bättre – eller kanske inte…

<> Avslutningen av boken Den svarta linjen av Jean-Christophe Grangé var ohyggligt bra. Nästan Dan Brown-klass på det hela. Jag kör en liten resumé á la Prison Break-radioreklamen för att få upp intresset för boken: Sportdykaren Jacques knivmördar en massa kvinnor i Sydostasien, journalisten Marc intresserar sig för mördarens personlighet, han får kontakt med Jacques via brev genom att sno en bild från en lokal modell och utge sig för att vara kvinna, Marc får reda på hemligheterna bakom Jacques mord, Marc bestämmer sig för att – i stort sett – göra hemligheterna offentliga samtidigt som den lokala modellen anlitas för ett reklamuppdrag och syns i – Sydostasien. Jacques rymmer från fängelset och jakten på Marc och modellen startar. Läs nu boken! Den blir bara bättre och bättre.

Men: sämre är att jag inte kan fixa till länkar i detta inlägg. Allt kan ju inte vara på topp.