tisdag, april 11, 2006

Superettan 2006: 3. Landskrona BoIS

Namnkunniga nyförvärv: Nästan stiltje på stjärnfronten, tycker jag. Det får bli Lee Baxter (Malmö FF).
Namnkunniga förluster: Gustaf Andersson (Sandefjord), Jonas Sandqvist (Malmö FF) och Jon Jönsson (Malmö FF).
Ses på Stora Valla: 8 oktober 14.00.

Lirarna i laget är Jörgen Pettersson och Kevin Amuneke.
Andersson, med förnamnet Gustaf, ledde försvaret förra året.
Nye tränaren heter Patrik Johansson.
Dansk kan man tro att André Schei Lindbaek är. Han är norrman.
Sandqvists plats i målet blir inte lätt att fylla.
Kevin Amuneke blir en hyperviktig spelare för BoIS.
Roligt att se en så bra spelare som Amuneke i superettan.
Om Lee Baxter visar stabilitet går det bra för BoIS.
Nej, det blir bara kval för er, BoIS.
Anta att Amuneke blir proffs i sommar.

Kommentar: Landskrona BoIS är enligt de ledande experterna – där jag inte ingår – storfavorit till att ta hem årets superetta. Laget var i fjol på tok för bra för att trilla ur allsvenskan, och mycket av stjärnglansen finns faktiskt kvar. Offensiva krafter som Kevin Amuneke och Jörgen Pettersson ger troligen alla superettaförsvarare skrämselhicka av något slag. Speciellt den förstnämnde håller grymt hög klass – och visst ska han kunna sätta några bollar i superettan.

Lee Baxter, detta levande mysterium, axlar Jonas Sandqvists målvaktsmantel. Lee Baxter… Antingen är Stuarts son bra eller värdelös. Att ställa honom i mål verkar i åtminstone sex fall av tio vara förenat med livsfara. Men visst ska han klara av spel i superettan.

Så här ser det ut i Landskrona – de har ett lag för allsvenskan. Och nu kommer mina högst oempiriska tankar igång igen. Med det lag de har borde Landskrona springa hem den här serien tämligen enkelt – men vi alla kommer ihåg Örebro SK anno 2005! Jag tror inte att BoIS (uttalas förresten som engelskans boys) kommer vara lika bedrövliga som ÖSK var förra året, men jag tror i alla fall att Landskrona kan få en liten släng av Örebrosjukan. Det blir kvalspel i år igen, BoIS. I år tror jag dock att ni tar steget upp – inte ner.