onsdag, april 05, 2006

Superettan 2006: 13. Väsby United

Namnkunniga nyförvärv: Andreas Eriksson (AIK).
Namnkunniga förluster: Filip Bergman och Erik Sundin (båda Assyriska) är två spelare som får ses som doldislaget Väsbys mest kända spelare. Daniel Arnefjord (AIK) kan också nämnas i sammanhanget. Precis som Mahmod Hejazi (Assyriska).
Ses på Stora Valla: 17 april 16.00.

Vilda Väsby – kallades inte hockeylaget så när de var i elitserien på 80-talet?
Äkta skrällar stod Väsby för när de slog AIK två gånger om 2005.
Starka på hemmaplan var Väsby förra året.
Bollarna flyger och far på Vilundavallen när Väsby spelar.
Ymnig publiktillströmning – det har Väsby vid sina hemmamatcher.

Upplands Väsby kommer, föga otroligt, laget ifrån.
Ny tränare har laget i form av Per Apelgren.
Inför förra säsongen tog Väsby IK Café Operas superettaplats och Väsby United skapades.
Tänkte de på Manchester United när de tog det nya namnet?
Erik Sundin, Bergman, Hejazi och Arnefjord är tunga tapp.
Det blir en kamp i botten för Väsby United.

Kommentar: Väsby Uniteds stora höjdpunkter förra säsongen kom mot i matcherna mot AIK. Notera att jag skrev höjdpunkter. Det var nämligen så att lilla Väsby chockade stora AIK två gånger om genom att vinna – och båda gångerna blev det 2-1. Kul för Väsby United.

Väsby United – det låter inte som en klubb som är grundad på 1890-talet. Det är den inte heller. Väsby United bildades inför förra säsongen till följd av en sammanslagning av Café Opera och Väsby IK. Laget tog namnet Väsby United men Café Operas superettaplats.

En superettaplats 2007, det vet jag inte riktigt om Väsby sitter på. Laget känns klart försvagat gentemot förra säsongen. Filip Bergman, Erik Sundin, Daniel Arnefjord, Mahmod Hejazi och Joakim Hagernäs är inga spelare man ersätter i ett nafs i en småklubb som Väsby United. Laget har skaffat en bra förstärkning i form av AIK:s Andreas Eriksson, samt en riktigt bra målvakt i Niklas Westberg – men jag tvivlar på att det räcker till en bra placering. Magkänslan säger kval, hjärnan säger kval – det blir kval!