torsdag, mars 30, 2006

Superettan 2006: 2. IFK Norrköping

Namnkunniga nyförvärv: Haris Laitinen (Hammarby), David Nordbeck (Assyriska), Eirik Dybendal och Magnus Jonsson (båda Häcken) kommer alla från föreningar som hade allsvensk status 2005.
Namnkunniga förluster: Andreas Lindberg (GIF Sundsvall) och Andreas Alm (Eskilstuna City).
Ses på Stora Valla: 12 maj 19.30.

Imponerade inte på mig förra året.
Förra årets 1-0-seger på Stora Valla var en oförtjänt trepoängare.
Kommer laget palla för favorittrycket?

Nu måste det väl ändå bli allsvenskan 2007?
Om Mats Jingblad inte tar laget till allsvenskan får han kicken.
Rejäla toppar har Jingblad i sitt lag.
Rätt målvakt i Magnus Jonsson har de värvat.
Kan Bruno Santos fortsätta ösa in mål?
Överraskande om länsrivalen Åtvidaberg kommer före IFK.
Peking kallas laget för.
Idrottsparken heter IFK:s hemmaarena.
Nu finns det helt klart allsvensk potential hos IFK.
Gratulerar till nyförvärvet Eirik Dybendal. Blir sevärd.

Kommentar: Dra på trissor! Norrköpings kommun jublar säkert ihjäl sig över att kommunen har fått så många nya 011-bor. Det ska sägas att IFK inte har sparat på krutet under vintern. Värvningsapparaten har gått på högvarv och "Peking" har plockat in den ena etablerade spelaren efter den andra. Såvitt jag vet var samtliga spelare jag räknade upp under "Namnkunniga nyförvärv" mer eller mindre ordinarie i sina respektive allsvenska klubbar. Norrköping har även plockat in en mycket rutinerad tränare i Mats Jingblad.

IFK Norrköping har förmodligen superettans bredaste och starkaste trupp på papperet – men klarar klubben av favorittrycket? För det ska sägas: Norrköping topptippas i år. Denna säsong finns det inga ursäkter om föreningen inte sitter på en allsvensk biljett efter 30 omgångar. Då ryker Mats Jingblad.

Jag tror Norrköping tar en av de två så åtråvärda allsvenska direktplatserna – men inte så enkelt som man kan tro. Det blir en mycket hård strid mot de andra topplagen. Jag tror dock att IFK:s bredd kommer avgöra. Allsvenskt spel på Idrottsparken 2007.