lördag, april 01, 2006

Superettan 2006: 9. Falkenbergs FF

Namnkunniga nyförvärv: Målvakten Tommy Naurin (Örgryte, var i FFF på lån förra säsongen) i brist på annat.
Namnkunniga förluster: Viktor Elm (Kalmar FF).
Ses på Stora Valla: 5 augusti 16.00.

Främste målskytten med tolv mål hette förra året Stefan Rodevåg.
Arenan har inget kioskvältarnamn – Falkenbergs IP.
Laget gör sin fjärde raka säsong i superettan.
Kommer laget försvara sin starka åttondeplats från förra året?
En ny Ajdarevic har FFF i Astrit, snart 16. Pappa Agim spelade i FFF på 90-talet.
Norrut åker FFF i första omgången. Umeå FC står för premiärmotståndet.
Borta är, efter viss palaver, Viktor Elm. En tung förlust för FFF.
Elmbrodern nummer två, David, är dock kvar.
Rasmus heter den tredje brodern. Spelar i Kalmar FF, precis som Viktor.
Glatt och svårspelat var det när FFF spelade på Stora Valla i höstas.


Kommentar: Falkenbergs FF har jag sett in action en gång – och den matchen gällde inte ett dyft. Stora Valla var fruktansvärt ospelbar och båda lagen hade inget spela för.

Ptja, vad ska man säga om Falkenberg? Eftersom jag själv saknar ord för FFF tog jag hjälp av en reporter på Hallands Nyheter som hade lite mer att säga om hallänningarna. Reportern tog på pluskontot upp att Falkenbergs FF har en grym sammanhållning som få lag i serien kan matcha. FFF har också under de senaste säsongerna visat att de kan slingra sig ur svåra situationer om sådana skulle dyka upp. Dessutom har laget en riktigt duktig anfallare i Stefan Rodevåg som vet var målet är beläget.

På minussidan valde nämnda reporter att ta upp Falkenbergs ekonomiska problem som i stort sett omöjliggör heta spelarvärvningar. Dock har fotbolls-Sverige nåtts av nyheten att Anderlechtproffset Pär Zetterberg, som är fostrad i FFF, har bildat Skrea Strand Invest AB tillsammans med andra personer som känner starkt för FFF. Aktiebolaget har helt sonika köpt upp en handfull spelare i FFF-truppen.

Rent spelmässigt tog reportern på Hallands Nyheter upp Falkenbergs trupp som inte är världens bredaste. Detta medför att tränarna Ingemar Nilsson och Stig Kristensson är beroende av att vissa spelare måste hålla sig hela.

Jag tror Falkenbergs FF slutar nia. Laget vet efter tre säsonger vad som krävs för att hänga kvar. Och det kommer de göra – med råge.