tisdag, oktober 24, 2006

Snart dags för tredje ministerrundan

Lena Adelsohn Liljeroth och Sten Tolgfors – ytterligare två svenska medborgare som har synats sönder i sömmarna av rektor Reinfeldt. Med tanke på misstagen Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò får vi dock hoppas att "Raj-Raj" denna gång har tagit fram det stora förstoringsglaset som hans förfader… eller förresten, lika bra att släppa förfadersgrejen här och nu.

Det har under den senaste tiden blivit populärt att avslöja tunga nyheter i bloggform. Jag ska inte vara sämre än någon annan. Som enda medium kan nu Nickes lilla avslöja Lena Adelsohn Liljeroths och Sten Tolgfors mörka hemligheter. De hemligheter som Fredrik Reinfeldt inte såg eller inte valde att se. Med största säkerhet har han aldrig tidigare sett de uppgifter som följer.


Lena Adelsohn Liljeroth…

…kastade när hon gick i fjärde klass ett suddgummi i nacken på sin bänkgranne Siv. Är det en sådan person vi vill ha som kulturminister?

…tog med sig två kilo sand som handbagage hem till Sverige när hon flög från Lanzarote våren 1999. Är det en sådan person vi vill ha som kulturminister?

…använde mycket kraftiga och snudd på barnförbjudna ord när Henrik Larsson missade straffen mot Tyskland i VM-åttondelen i somras. Är det en sådan person vi vill ha som kulturminister?

…bad tv-licenssnubben som besökte henne hösten 1996 att "dra dit pepparn växer". Hon valde ändå att betala för att inte "sumpa chansen att bli minister". Är det en sådan person vi vill ha som kulturminister?

…glömde ställa tillbaka köksklockan en timme när det blev vintertid förra hösten. Är det en sådan person vi vill ha som kulturminister?

…släppte lös sin gamla hund på Skrea strand när hon tog en höstpromenad för fyra år sedan. Är det en sådan person vi vill ha som kulturminister?

…roffade åt sig tiotalet gratispennor när hon var på en ekonomimässa i Södertälje i våras. Är det en sådan person vi vill ha som kulturminister?


Sten Tolgfors…

…blev under en partistämma så utom sig av ilska att han kallade Sven Otto Littorin för "dumma slöfock" när denne skämtsamt kommenterade Tolgfors vikt och sa "tung Sten". Är det en sådan person vi vill ha som handelsminister?

…hejar på Örebro SK i fotboll. Är det en sådan person vi vill ha som handelsminister?

…blev så besviken när Reinfeldt inte valde honom i den första ministerrundan att han hotade att till nästa val sälja sin röst till högstbjudande och skänka pengarna till Örebro SK. Är det en sådan person vi vill ha som handelsminister?

…snodde för sex år sedan F2-knappen till Bo Lundgrens bärbara dator. Är det en sådan person vi vill ha som handelsminister?

…tar alltid emot kvittot när han handlar – men efter några sekunder knycklar han ihop det och slänger det på marken på vägen ut från affären. Är det en sådan person vi vill ha som handelsminister?

…har uppenbarligen inte koll på de svenska handlingsrutinerna. Är det en sådan person vi vill ha som handelsminister?

…bakade tårtan som kastades i Bosse Ringholms ansikte för sex år sedan. Är det en sådan person vi vill ha som handelsminister?


Du vet vad som måste göras, Reinfeldt.