söndag, oktober 15, 2006

Slutspurt

Viktiga matcher i superettan i dag:
Assyriska-Ljungskile 0-1
GIF Sundsvall-Umeå 6-0
Jönköpings Södra-Åtvidaberg 1-1
Mjällby-Degerfors 1-4

Mums! Efter sex raka bortaförluster tog sig DIF samman och piskade upp Mjällby med 4-1 på bortaplan. Shpetim Hasani gjorde tre mål och gav alla kritiker en rejäl knäpp på näsan. Jag ska vara ärlig - jag har också tvivlat på honom nu på slutet. Allt är bra nu, Shpetim! Förutom Hasanis tre mål - DIF:s andra, tredje och fjärde i matchen - var 0-1-målet speciellt. Det gjordes efter 14... sekunder! Jag hann knappt sätta mig framför datorn innan 0-1 kom upp på skärmen.

Nu är det faktiskt bara en omgång kvar av årets superetta. Dagens resultat var fina för DIF:s del, och det ser bra ut inför avslutningen. Så här ser det ut i kvalkampen inför sista omgången nu på lördag:

9. GIF Sundsvall, 37 poäng (+6 i målskillnad)
10. Jönköpings Södra, 36 (-22)
11. Degerfors, 35 (+1)
12. Åtvidaberg, 35 (-4)__________
13. Assyriska, 34 (-9)
14. Väsby United, 29 (-14)________

Just nu: Assyriska och Väsby till kval. Väsby är förresten redan klart för kval. Assyriska har en hejdlöst svår match i sista omgången - Örebro, som jagar allsvenskan, på bortaplan. För att det ska bli kval för DIF:s del måste alltså Assyriska slå Örebro på bortaplan. Det ska inte kunna ske! Samtidigt möter DIF GIF Sundsvall hemma. Sundsvall är i praktiken klart för superettan nästa år och spelarna är kanske inte sprängfyllda med motivation. Helt klart god segerchans för Degerfors!

Tips: Assyriska torskar mot Örebro och Degerfors tar en pinne mot Sundsvall. Alltså: Degerfors i superettan 2007! Det trodde jag inte för tre timmar sedan...