onsdag, september 20, 2006

Ruggigt

Stryk i bowling, skrämmande förkylningsväder (låt er inte luras av att solen skiner) och seg 0-1-förlust mot Trelleborg för DIF - kan det bli värre? Ja, faktiskt. I morgon kommer jag ha träningsvärk på grund av bowlingen.

Men om vi ska rikta in oss på det som är spännande och viktigt - Degerfors fortsatta leverne i superettan. Torsk med 1-0 borta mot serieledaren Trelleborg i kväll, alltså. En av säsongens mer väntade förluster, men en förlust är alltid en förlust och efter en sådan är man alltid besviken. Att DIF ligger på en högst respektabel åttondeplats låter förvisso bra - men häng med nu! Nu ska jag nämligen presentera getingbonas Formel 1. Här kommer superettans nedre mittenskikt, plats 8-14, där plats 13 och 14 ger kvalspel mot division 1-motstånd.

8. Degerfors, 31 poäng
9. Åtvidaberg, 31
10. Mjällby, 31
11. Assyriska, 31
12. Väsby United, 29____
13. Jönköpings Södra, 29
14. GIF Sundsvall, 28___

En åttondeplats är bra. Men DIF:s åttondeplats kan blixtsnabbt förvandlas till en förbannad kvalplats om poängen börjar tappas. Sex lag inom tre poäng - är det ens möjligt att tippa utgången av denna thriller?

Stalltips: Väsby United och Jönköpings Södra till kvalspel. Väsby har ingen enkel avslutning och Jönköping sjunker som en fet stenbumling (noll poäng och målskillnaden 1-14 (!) på de tre senate matcherna).

Assyriska? Naturligtvis chockspurtar laget och vinner superettan. Heja mig...