tisdag, januari 22, 2008

Att vara ledig

I väntan på att en ny kurs ska börja är det sköna dagar. Ingen tankeverksamhet ägnas åt John Major, Tony Blair och den där George... nej, Gary... äh, skit i det. Man behöver inte fundera på om man ska läsa noll sidor eller 50 sidor i kurslitteraturen. Svaret blir noll sidor oavsett hur länge man funderar. Helt enkelt beroende på att det inte finns några sidor att läsa. Mycket fiffigt, tycker jag.

Långa frukostar följs av planlöst surfande och mer ordningsbringande sysslor, som att hålla rent och snyggt omkring sig. Utan pluggångest som ens plågoande känns det inte ultrajobbigt att ta bort dammet från tv:n eller torka av spisen.

Vidare kan man unna sig en 85-kronorspannbiff hos Karlstads bästa lunchrestaurang innan man sätter sig och räknar timmar, minuter och sekunder innan det är dags att förbereda sig för och röra sig mot kvällens träning. På bussen behöver man inte ha dåligt samvete för att man tar en lur i stället för att läsa kapitlet om Frankrikes politiska uppbyggnad i den otroliga kioskvältaren Utländska politiska system.

Så kan det se ut.