torsdag, november 01, 2007

Kom igen, Anders!

Filip Hammars och Fredrik Wikingssons kunskapsprogram på Kanal 5 - Boston Tea Party - tycker jag ger svar på en hel hög intressanta frågeställningar. Svaren ges av den så kallade "Superfemman". Tanken är säkert att man ska kunna ställa vilken jävla fråga som helst till "Superfemman" - och de ska kunna svara på den.

"Superfemman" består av en statsvetare (Stig-Björn Ljunggren), en läkare (Stefan Branth), en psykolog (Rio Cederlund), en historiker (Anders Blomqvist) och en fysiker (Patrik Norqvist). När man läser lite mer om dessa personers utbildning känner man sig som flitig student rätt värde- och kunskapslös. Läkaren Stefan Branth är exempelvis "trippelspecialist i invärtesmedicinska sjukdomar, koagulation och klinisk nutrition (näringslära och ämnesomsättning)". Men nog om det.

Som historieintresserad sitter jag och "hejar" på historikern Anders Blomqvist. Jag vill att han ska vara med så mycket som möjligt i Boston Tea Party och komma med de mest intressanta och häpnadsväckande svaren. Men så är det inte. Karln säger ju knappt ett ord! Borde han inte med följande bakgrund - tagen från Kanal 5:s hemsida - kunna få ur sig några vettiga anföranden:

Historiker och ekonom född 1972 och med en gedigen utbildning bakom sig. Gymnasielärarexamen i historia och samhällskunskap, civilekonomexamen samt doktorand och lärare i historia vid Södertörns Högskola. Undervisar i modern europeisk historia med inriktning på Centraleuropa och Balkan. Forskar om ekonomisk nationalism i Ungern och Rumänien 1867-1944.

Han måste ju sitta på ett fyrsiffrigt antal högskolepoäng. I stället för att briljera framstår han som "Superfemmans" minst begåvade. Jag har inte sett alla program, men utifrån de jag har sett ser min smarthetslista ut enligt följande.

1. Läkar-Stefan
2. Fysiker-Patrik
3. Statsvetar-Stig-Björn
4. Psykolog-Rio
5. Historie-Anders

Anders, för tusan! Ryck upp dig nu! I fortsättningen ska du skita i vilka frågor programledarna ställer. Oavsett fråga ska du börja babbla om ekonomisk nationalism i Ungern och Rumänien, eller varför inte berätta lite mer om intressanta gubbar som Vaclav Havel och Imre Nagy? Då klipper du Rio Cederlund hur lätt som helst. Dags att påbörja marschen uppåt!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det konstiga är inte att Anders inte säger nått, det konstiga är att han hamnade i panelen. Vad jag vet har herr Blomqvist aldrig sagt mycket vettigt, när han väl har öppnat munnen i vanliga livet.

11 november 2007 kl. 18:57  

Skicka en kommentar

<< Home