söndag, september 02, 2007

Kräftdekoration först ut

Inleder med en växt söndagen till ära.

Veckans...

...Hermann Dill: Jag gillar Hermann Dill - han som för några år sedan förgyllde Canal+-söndagarna; han som för ett år sedan förklarade kassa fotbollsklipp i hejdlöst usla Stolpe ut med Peppe Eng; han som numera skriver krönikor för Expressens räkning. Just i dag har Dill den goda smaken att citera Nickes lilla i Expressen. Det är också en anledning till att gilla honom. Ja, det känns lite stort.

...mållösa: 0-0 - igen. DIF fortsätter att plocka poäng, men det är trepoängare vi behöver, inte enpoängare som mot Mjällby i dag. Vi är fortfarande sist, men tal om att ge upp? Inte en chans. Enköping nästa!

...lite fel blev det: Portsmouths anfallare John Utaka befinner sig i Degerfors och ska provspela för DIF! Det var i små drag vad några värmländska medier i början av veckan basunerade ut. De som kan en gnutta europeisk toppfotboll - samt kan skilja mellan trovärdiga och mindre trovärdiga uppgifter - förstår att det inte finns en möjlighet i universum att John Utaka, köpt av Portsmouth från franska Rennes för den i DIF-sammanhanget astronomiska summan sju miljoner pund, kommer till Degerfors och superettan. Han som är ordinarie i Portsmouth och har gjort två Premier League-strutar. Nu vet vi att det var Chukwudi Nwogu, landsman till Portsmouth-Utaka, de menade när de skrev John Utaka. Ja, det borde man ju ha förstått.