fredag, september 21, 2007

Derbyfeber

Det är lika bra att gå ut hårt. Stentufft. På gränsen till ohälsosamt tufft. I morgon är det nämligen seriepremiär för division 3 nordvästra Götaland i Grums. En på förhand öppen historia där flera av de deltagande lagen vill titulera sig seriesegrare i slutet av mars när den sista smashen är slagen. Och vi går, som sagt, ut hårt. Stentufft. På gränsen till ohälsosamt tufft.

Redan i första matchen för säsongen kommer det skapas genuin derbykänsla. Grums och Christinehamn - dessa oerhörda titaner inom värmländsk badminton - kommer göra upp. När matchen inleds i Grums sporthall klockan nio står värmländsk badminton stilla - ja, det ryktas till och med om att produktionen på Gruvöns bruk kommer upphöra när kampen utkämpas. Vilka är starkast? Båda sidorna ståtar med solida lagmaskiner till badmintonlag, och vad som kommer fälla avgörandet är kolossalt svårt att sätta fingret på.

Det kommer bli en plågsam kamp mellan de båda kolosserna. Den fåtaliga publiken - det brukar vara så i division 3 - kommer bjudas på en enorm kraftmätning med racketar, fjädrar, hejarop och svettdroppar stora som golfbollar i en salig blandning. Hur den påfrestande holmgången kommer utveckla sig är oerhört svårt att sia om, men räkna med att både Grums och Christinehamn kommer gå ut med hundraprocentig kraft - och sedan öka.

Inför giganternas uppgörelse kommer Grums stärkta efter den osannolika upphämtningen som skedde i förra säsongens sista seriematch. Det som såg ut som en klar Christinehamnsseger förvandlades hastigt, och mindre lustigt, till ett oavgjort 4-4-resultat. Allt tyder på att morgondagens kioskvältare till badmintonfajt kommer bli minst lika spännande och oförutsägbar som vårens möte.

Runt elva-tiden i morgon vet vi vilka som har avgått med seger i premiärmatchen. Vilken pärs det blir!

Och just det. Klockan ett möter vi Tellus från Ulricehamn. Jag orkar inte skriva ett lika långt inför-inlägg till den matchen, men räkna med att vi är minst lika taggade inför den matchen. Det lär bli en kraftfull badmintonresa där finliret kommer ställas åt sidan till förmån för grovjobbet. Ännu en oviss och gigantisk badmintondust kommer... äh, jag ska ge mig nu.