tisdag, januari 16, 2007

Lägg ner telefonomröstningarna!

Enligt både Expressen och Aftonbladet hamnar Susanna Kallurs erövring av Jerringpriset i skuggan av det enorma skandal-attack-chock-telefonkaoset som drabbade SVT under Idrottsgalans sändningar i går.

Kom med något nytt, snälla ni!

Oavsett om det handlar om Idrottsgalan, Fotbollsgalan, Melodifestivalen eller Rädda apan Ola-galan (lever han fortfarande?) kan man i tidningarna dagen efter läsa om skandaltelefonkaoset. Tidningarna refererar till upprörda tv-tittare som under galans gång ringde in till redaktionerna och klagade på att det tutade upptaget.

Jag undrar varför tittarna ringer till tidningarna och rasar över att de inte kommer fram. Borde de inte ringa till SVT (eller vilken kanal det nu är som håller i galan) och klaga? Vad kan Expressen göra? Jo, de kan bara göra en grej av det i nästkommande dags tidning och ställa ansvariga SVT-höjdare mot väggen. SVT-nissarna säger alltid "vi ska undersöka saken", men ändå blir det samma sak vid nästa gala.

Därför kommer jag med ett drastiskt förslag. Om det nu finns så många som tvivlar på alla telefonomröstningsresultat tycker jag att man helt sonika ska lägga ner alla omröstningar via telefon. Tillsätt en jury eller något annat som inte kan ringa - bara vi slipper höra eller se ordet "telefonkaos". Dessutom har svenska folket vid ett flertal tillfällen diskvalificerat sig själva som förnuftiga röstare, så att vi vanliga människor blir berövade röstningsrätten ser jag inte som något negativt. Å andra sidan finns det exempel på jurybeslut som har varit Kalle Anka-mässiga.

Man ska kanske lägga ner alla galor och omröstningar?

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Apan Ola 4-ever!

6 april 2007 kl. 04:52  

Skicka en kommentar

<< Home