söndag, december 31, 2006

2006 - från O till Ö

Trots att jag för första gången sedan den 4 maj ser mig som sjuk ska jag leverera sista delen av min A till Ö-lista innan 2006 blir 2007.


O som i osannolikt. Han satt och levererade småsensationella fotbollshistorier i en tv-studio med Ola Wenström när världens mest namnkunniga fotbollslag hörde av sig och behövde en bollmotare. En annan var nedborrad i Olympias leråker till gräsmatta och försökte spela Royal League när en av världens mest legendariska fotbollstränare ville ha honom till sitt lag som pålitlig målskytt. Magnus Hedman och Henrik Larsson – ni kan inte vara på riktigt.

P som i partikelfysiker. Året avslutades med en sällan skådad rymdfeber som gav både rymdminister och nattpigga svenskar som ville se uppskjutningen – som blev uppskjuten. Men till slut kom han iväg, Christer Fuglesang. Det blev plötsligt väldigt intressant med rymdpromenader och geléhallon som svävade fritt i luften. Rymdfeber var ordet.

Q som i quislingar. Trinidad & Tobago – Sveriges första VM-hinder som knappt sågs som ett hinder. Men allt gick fel. Jäkligt fel. Namn som Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic visade sig bara vara just namn och resultatet blev därefter. 0-0 kändes som ett svek.

R som i råris. Många bryr sig mer om en kastrull råris än curling – men under några februariveckor åkte alla råriskastruller åt fanders. Anette Norberg med sopsällskap gjorde allt rätt – och råriset har ännu inte hämtat sig.

S som i slant. Det talades om sista chansen för Tre Kronor inför World Cup 2004. Men nu, i Turin-OS, var det verkligen sista chansen för Sundin, Lidström och grabbarna. Hur det gick vet vi alla. Sverige vann hockeyturneringens sista match – det var det enda som räknades.

T som i tv. Oktober månad lär ha varit en guldmånad för Radiotjänst i Kiruna. När tv-licensskandalerna rullades upp lär kulorna ha rullat in i en faslig fart på Radiotjänsts konto. Ingen ville ju sluta som Cecilia Stegö Chilò eller Maria Borelius.

U som i upp ur fåtöljen. Det var riktigt nära ett nytt 0-0-debacle när Sverige mötte Paraguay – men då gick äntligen något Sveriges väg. Elmander till Allbäck till Ljungberg – och mål. Det var mumma – och fåtöljen höll.

V som i Vänersborg. Vänersborgs-Agnes vinnare 2005 och Vänersborgs-Johan vinnare 2006. Nja, inte riktigt – men det var ganska nära. Vänersborg fick lämna över Idol-tronen till – Övertorneå. Shit, alltså. Åhh! Grymt! Helt otroligt! Hm, nej, Markus ordförråd passar inte riktigt in på fina Nickes lilla.

W som i Weltmeister. Inför VM trodde inte många på Italien. Efter det darriga gruppspelet var det inte direkt fler som trodde på italienarna. På något vis slutade det ändå med VM-guld.

X som i kryss. X är en väldigt svår bokstav. Därför tar jag X som i tipstecknet X – som betyder kryss. Olof Mellbergs Aston Villa är ett lag som varken kan vinna eller förlora – de spelar oavgjort (”kryssar”) i stället. Därför får de plats här.

Y som i yes. Fredrik Reinfeldt kanske inte använde engelska när han firade valsegern, men för denna lista passar den engelska formen av ”ja” bra. Hur som helst var han säkert jäkligt glad när GP besegrades.

Z som i Zzz. Nej, jag fattade aldrig det här med hysterin kring Bonde söker fru. Det gjorde inte två andra heller. När en av bönderna var inbjuden till Peter Jihdes tv-program som hemlig gäst var det roligt. Varken Jihde eller hans riktiga gäst, Fredrik Reinfeldt, hade någon aning om vem de pratade med. Humor!

Å som i åh, herrejävlar vilken petning! Ordinarie, ordinarie, ordinarie – petad. Alexander Östlund upplevde en tid med både toppar och djupa dalar efter EM-slutspelet 2004. Den djupaste dalen var utan tvekan Lars Lagerbäcks meddelande på Östlunds telefonsvarare som förkunnade att Östlund inte skulle få åka med till VM i Tyskland. Dumma Damien Duff.

Ä som i älva. När Daniel Mendes målform var som mest hysterisk och trepoängarna staplades på hög började man som Degerforssupporter nästan tro på en väldigt bra placering i superettan. Men: Mendes såldes, andra spelare gjorde klart med nya klubbadresser och skadorna intog Stora Valla. Slutlig placering: älva.

Ö som i överdiva. Jag ville inte ha Carola som Sverigerepresentant i Aten. Det meddelade jag redan under bokstaven A. Nu gjorde jag det igen.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Gott nytt år på dig!

Skriv mer om Degerfors!!!

Det är alltid läsvärt, vad det än är.

1 januari 2007 kl. 02:19  
Blogger Niklas said...

Gott nytt år på dig också, anonymous.

Mer om Degerfors kommer naturligtvis. Säsongsstarten känns inte alltför långt borta.

1 januari 2007 kl. 21:56  
Anonymous Anonym said...

take a look at my first blog -

[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-vicodin-symptoms] effects of vicodin [/url]

http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-vicodin-symptoms
[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-vicodin-symptoms] buy vicodin online no prescription [/url]

16 juli 2010 kl. 00:02  

Skicka en kommentar

<< Home