tisdag, januari 09, 2007

Därför satt Göran Persson kvar så länge

Alternativ rubrik: Därför lyckades inte Balász Rabóczki i FC Köpenhamn.

Senaste numret av Sportmagasinet bjuder på mumsig läsning i form av en sammanställning av vad alla allsvenska utländska importer under 2000-talet gör just nu. 137 spelare - från Stephen Ademolu till Indrek Zelinskij - tas upp i sammanställningen. Där göms både succéer och floppar. I den förstnämnda kategorin får spelare som Sören Larsen, Afonso Alves och Àlvaro Santos plats, medan spelare som Bogic Popovic och Elvis av förklarliga skäl inte får det. Ett särskilt omnämnande ska den marockanske målvakten Driss El Asmar ha. Han spelade allsvenskt för Enköping 2003, men dessförinnan showade han på Stora Valla i Degerfors. Och ja - det var verkligen show! Han var minst sagt spektakulär.

Men det allra största omnämnandet ska Balász Rabóczki, en ungersk målvakt som spelade för IFK Norrköping 2002, ha. Så här skriver Sportmagasinets fotbollsnörd Erik Niva om Rabóczki:

"Det hände: Lockades över till Danmark, men tillbringade nästan alla sina tre år i FC Köpenhamn på avbytarbänken. Sedan årsskiftet spelar spelar han i stället för FC Sopron, som kämpar på nedre halvan av den krisstämplade ungerska ligan. Har du svårt att begripa varför den reslige, greppsäkre målvakten aldrig lyckades i Danmark? Sök på internetsajten Youtube. Där finns en film som visar hur Rabóczki enkelt överlistas av... Sveriges förre statsministern Göran Persson."

Jag tänkte vara jättefinurlig och slänga upp klippet med Göran Perssons sagolika träff som Rabóczki inte förmådde rädda här på bloggen, men som väntat är tekniken inte riktigt på min sida. I stort sett hela inlägget faller på detta, men det känns som om jag har byggt upp något som gör att just du vill se hur Göran Persson överlistar en allsvensk fotbollsmålvakt.

Därför: Sveriges dåvarande statsminister vs Allsvensk fotbollsmålvakt.

Ja, den var bra, Göran!