onsdag, december 12, 2007

"Jo, eh... har ni, eh, med er 'eh'-mannen?"

Minns ni "eh"-mannen? Inte? Det var Ronnie Hellström-kopian som under en säkerhetspolitisk konferens i våras fick ur sig 212 "eh" på en knapp timme när han talade om Turkiet.

I dag var det återigen dags för säkerhetspolitisk konferens - men ingen "eh"-man! Det var inte ens någon av talarna som var nära att likna "eh"-mannen - alla var ruskigt duktiga på att t_a_l_a__t_y_d_l_i_g_t__o_c_h__b_r_a.

I stället fick man som åhörare luska fram andra intressanta - eller störande om ni så vill - inslag under säkerhetskonferensen. Ganska snabbt hittade jag ett - moderatorn. Troligtvis en misslyckad militär som ingen ville ha att göra med. I stället blev han omplacerad och får nu åka runt - exempelvis till Karlstads universitet - och chefa över en så stor sak som en säkerhetspolitisk konferens. Mycket störande person som tog sig själv på alldeles för stort allvar.

Även Vladimir Putins utsände var där, i form av en man från ryska ambassaden i Stockholm. Han bjöd på några sköna uttalanden som kan sorteras in i facken "Rysk propaganda" och "Extrem Putinvänlighet". Om det han sa var rena felaktigheter ska jag låta vara osagt, men jag tror att många i salen höjde på ögonbrynen när den ryske diplomaten talade.

Men - återigen - ingen "eh"-man! Till nästa säkerhetspolitiska konferens får den där moderatorn skaka fram honom.