tisdag, juni 05, 2007

Kiosken rullades in efter 28 minuter

Så. Himla. Skönt.

Äntligen!

Första segern för säsongen bärgades med nöd och näppe mot Sylvia. Hemmalaget hade bara i den första halvleken två bollar i virket, en straff (som Jonas Bohlin räddade) och ett bollövertag som hette duga. Men vad var ställningen efter 45 minuter? Jo, 1-0 till DIF!

2-0-målet efter en timmes spel kom inte helt logiskt, men vem bryr sig om det? Sylvia skyfflade in en boll på slutet, men lyckades inte komma närmare. 2-1 och årets första seger! Är det en Andreas Andersson-effekt vi är med om? Om så är fallet får den gärna fortsätta.

Så, då var själva matchen avklarad. Dags att koncentrera sig på det som inte hände på fotbollsplanen. När jag och det övriga sällskapet traskade in på Norrköpings Idrottspark och satte oss ner på bortasektionen möttes vi av Gunnar Rydholm. Det kändes tryggt - då visste vi att vi hade kommit rätt. För så mycket övrigt folk var inte på plats. Det kändes riktigt öde med bara 717 personer (luktar dock riktigt mycket QBIK-mygel om den publiksiffran) på en arena som tar in ungefär 19 000.

Let's Dance-jingeln (en förlängd version), lite schlager och den klämkäcka Sylvialåten ("Sylvia! Sylvia! Sylvia!") spelades samtidigt som vi förundrades över att det inte fanns någon kiosk till bortasupportrarnas förfogande. Huligan-Fred och Spelkungen klagade högljutt över detta, och några minuter in i matchen började även känd bloggare sukta efter korv med bröd. Men där stod vi, inburade utan chans att ta oss till någon öppen kiosk.

28 minuter in i matchen började det dock röra på sig nedanför oss. En gammal gubbe kom helt plötsligt dragandes på en sliten vagnliknande sak. På vagnen fanns det just korv med bröd, dricka och chips. Alla värmlänningar som hade åkt ungefär 20 mil var naturligtvis hungriga vilket gjorde att korv med bröd-beståndet tog slut snabbt. Men det fylldes på! En halvljummen korv med bröd införskaffades. Ketchup? Det fick man ta med en plastsked ur en plastmugg. Division 5-klass på kiosken? Inte ens det, är jag rädd.

- Hoppas det blir bättring när vi kommer hit mot IFK Norrköping, sa någon i kön. IFK Norrköping och Sylvia delar nämligen hemmaarena.
- Då är det inte vi som sköter det här, sa en av Sylviagubbarna. Tack för det, tänkte jag.

När Tobias Solberg gjorde 2-0 till Degerfors kom straffet för att Sylvia skulle åka på stryk. Sylviagubbarna drog omedelbart efter målet iväg med sin vagn. Kiosk eller inte kiosk - det gör detsamma när DIF tar säsongens första seger. Den lyckan förtogs inte ens av en halvskum pizza i Finspång på hemvägen.

Och just det, chauffören Mr 100 % får styra kärran fler gånger. Han lever just nu upp till sitt namn, i alla fall vad det gäller DIF-matcher.