lördag, juni 02, 2007

Danskjävlar!

Ursäkta språkbruket - men just nu känns det väldigt befogat att ta till kraftuttryck som det i rubriken. Att en ynklig, småfet och försupen danskjävel ska få beröva Sverige den enorma glädje det är att slå in 4-3-målet på straff i Köpenhamn någon minut före matchens slut känns så ruttet. Fredrik Ljungberg gjorde en av sina sämre landskamper, men nog hade han klarat av att sopa in en straff bakom en Thomas Sörensen med såpa, tvål och alla andra möjliga halkskapande medel i handskarna.

Men. Danskjävlar i form av "vakter" orkar inte ta hand om en danskjävel i en för liten dansk matchtröja. Nu vann Sverige förvisso matchen ändå, men ett straffavgörande någon minut före slutet hade suttit finfint. Det hade varit en fin promenad i Parken.

Att händelsen har uppmärksammats runtom i världen råder det inga som helst tvivel om. Följande sms inkom strax efter det att domaren hade valt att avbryta matchen och tilldömt Sverige segern med 3-0.

Vad är det som händer Sladjan vad är det som händer. Är i norge och kan inte se matchen men hör en upprörd Ralf på radion. Blir väl tumult på stan nu.

Ja, vad var det som hände? På grund av det chockeuforiska tillstånd jag befann mig i (stod upp framför tv:n från det att assisterande domaren började vinka tills dess att domaren bestämde sig för att avbryta matchen helt) hade jag lite svårt att sms:a klartänkt, men någon slags rapport nådde i alla fall Norsken.

Till sist: På onsdag mot Island får försvaret inte svaja som i kväll - det var verkligen öppna spjäll. Eidur Gudjohnsen är inte direkt världens sämste anfallare...