lördag, december 02, 2006

Rätt - men fruktansvärt fel

Det blev precis som jag förutspådde i fredagens införinlägg. Publiktillströmningen uteblev och den på förhand superjämna matchen mot Grums blev riktigt överjämn. Dagen började dock med ett tråkigt och snopet besked.

Det efter premiären så upphaussade Uddevalla, som enligt rykten skulle komma till Kristinehamn med ett gäng nyförvärv i bakfickan, valde att inte dyka upp alls. Orsak: spelarbrist. Smått komiskt när man tänker efter. Vår andra match blev således inställd och enligt reglementet får laget som inte dyker upp inkassera en 0-8-förlust. Ergo: 8-0 till oss mot Uddevalla. Årets mest odiskutabla seger.

Inför matchen mot Grums planerade vi en kupp. Vi lät vår tränare - vi kan kalla honom för Långe holländaren - vara med och värma upp - men han skulle inte spela. Långe holländaren är en spelare som inger respekt, och tanken bakom kuppen att låta honom värma upp men inte spela var att skrämma upp våra motståndare och få dem att mixtra om i laguppställningen. Jag vet inte riktigt hur det gick med den kuppen.

Lagom till matchstart fick Långe holländaren inta coachrollen och ge plats åt oss andra. Nu var det dags. Derby. Prestigematch. Nervöst. En uppeldad publik (förresten, glöm det).

0-1. Grums vinner damdubbeln och tar ledningen. Mary-Kate och Ashley (de är tvillingar precis som Olsen-systrarna - därav namnen) stod dock för en bra insats.

1-1. Jag och Propellerkoordinatorn avgår med en seger i den ena herrdubbeln. Skönliret befann sig på annan ort.

2-1. Mary-Kate (eller om det var Ashley - svårt att se skillnad på dem) vinner damsingeln. Dagens skrällseger! Dagens överlägset bästa insats.

2-2. Mr 100 % och Norsken förlorar en jämn dubbel. Den jämna matchen är så jämn den kan bli.

3-2. Undertecknad vinner sin herrsingel, dock utan att glänsa. Känns dock bra att vinna utan att spela bra, något som alltid är en styrka.

3-3. Kris och Ashley (eller om det var Mary-Kate - svårt att se skillnad på dem) förlorar mixeddubbeln. Matchen går nu in i ett avgörande skede. Två delmatcher kvar.

3-4. Mr 100 % hittar inte sitt vägvinnande spel och förlorar dessvärre sin singelmatch. För att vi ska knipa oavgjort måste Propellerkoordinatorn vinna sin singel.

3-5. Ridå. Propellerkoordinatorn förlorar sin singelmatch efter tre hårda set.

Efter en tuff 3-5-förlust kan man tro att det är svårt att analysera vad som gick fel - men det kan jag. Vi var helt enkelt för dåliga. Att glädja sig åt att jag själv vann båda mina matcher känns svårt eftersom man alltid förlorar som ett lag; precis som man vinner som ett.

Självfallet kan man inte deppa ihop fullständigt. Vi är fortfarande med. Helt exklusivt ska jag nu, bara timmar efter dagens seriesammandrag, presentera tabellen för division 3 nordvästra Götaland efter fyra spelade matcher.

1. Mariestad 28-4, 8 poäng
2. Grums 21-11, 6
3. Christinehamn 21-11, 5
4. Trollhättan 21-11, 5
5. Borås 5-27, 0
6. Uddevalla 0-32, 0

Tre poäng upp till toppen och ett betryggande stort avstånd ner till bottenplatserna. Det är inte helt kört. Vinner vi de resterande sex matcherna vinner vi serien. En enkel match. Eller?