lördag, juli 08, 2006

Trevlig ledighet

Juni månad bestod nästan bara av ledighet för min del; veckan som gått har bestått av jobb. Väldigt ovant. Därför var det otroligt skönt att bara vara ledig i dag. Det bästa av allt är att jag inte har gjort något speciellt förutom två sedan länge inplanerade saker - titta på Degerfors-Umeå och bronsmatchen i VM. Jag hade också planerat in att sova länge, men det är ju en självklarhet.

Om matchen på Stora Valla bara hade bestått av 74 minuters spel hade DIF stått för ett riktigt praktfiasko. Som tur är består fotbollsmatcher av minst 90 minuter, och DIF slapp förlora mot nästjumbon Umeå FC med 1-2. Mellan minut 75 och 89 gjorde DIF tre mål och vände underläget till seger, 4-2. Bra gjort. Däremot inte så bra gjort att matchen ens blev spännande. Att Umeå lyckades peta in två baljor berodde på det sunkiga försvarsspelet.

Vad har hänt egentligen? På de tolv inledande matcherna släppte DIF in nio mål. Nu har de släppt in sju mål på de tre senaste matcherna. Som tur är har målfabrikationen också ökat, främst tack vare en spelare - Daniel Mendes. Numera skytteligaledare.

Dagens felsägning stod speakern för - och det var ingen dålig felsägning! I Karlskoga finns det vad jag vet två "stora" tidningar som konkurrerar om läsarna - Karlskoga-Kuriren och Karlskoga Tidning. Den förstnämnda var i dag matchvärd, något som innebär att de får sitt namn uppläst ett flertal gånger och att de får utse matchens lirare i de båda lagen. I samband med att speakern presenterade matchens lirare, som Karlskoga-Kuriren stod för, sa han fel. Han sa Karlskoga Tidning! Speakern insåg mycket snabbt sitt misstag, men det är ju liksom lite svårt att åtgärda det. Humor var det i alla fall.