lördag, februari 18, 2006

Wikegård överallt

Ständigt denne Niklas Wikegård. Det har gått så långt att jag inte längre behöver länka till en bild på karln. På Nickes lilla är han ett välkänt inslag. Nu när det är OS syns och hörs han på tv som expertkommentator eller studioanalytiker. Hela tiden.

I kväll dök han tillsammans med Peter Jihde upp i - Melodifestivalen! Inslaget från OS-studion i Turin med Niklas och Peter som "schlageranalytiker" var lätt det bästa och roligaste som kvällens deltävling från Leksand bjöd på. För låtarna och programledaren, Lena Philipsson, kändes sådär. Lena prickade dock in några skojigheter, men det kommer kännas tråkigt att behöva dras med henne i flera veckor framöver. Tillbaka till konceptet med flera programledare, SVT!

Många av låtarna kändes bleka. Någon låt kan få Nl Nl Nl, men de flesta får nöja sig med Nl Nl. Således hade jag ingen självklar favorit i kväll. Det kändes dock som om det var rätt låtar - Andreas Johnssons och Linda Bengtzings - som gick vidare till finalen. Dessutom kul att veteranerna i Electric Banana Band får en ny chans. Killarnas koreografi med de utsträckta armarna och de böjda benen var verkligen otroligt avancerad (inte). Fast det kanske är sådant som håvar in röster i Eurovision Song Contest? Med tanke på hur flertalet av de tidigare vinnarna på 2000-talet har sett ut vet jag varken ut eller in. Vad som helst kan gå hem.

Således:

Bäst i Leksand: Inslaget med Niklas Wikegård och Peter Jihde.
Sämst i Leksand: Kuddkrig var ingen höjdare. Dock inget jättebottennapp.