onsdag, januari 18, 2006

Danska proffs och svenska amatörer?

Floskeltoppen 2006-01-18

1. "Nedsläpp 19.00."
- Farmen-Veronica gör i Radio City reklam för bandymatchen mellan BolticGöta och Sirius (9-3), avd Jag bor i ett hockeynäste.

Bubblare: Nej.

__


Sveriges fotbollslandslag träningsspelar mot Saudiarabien - och gör ett fiasko. Det sägs så i alla fall. Enligt uppgifter ställde Saudiarabien upp med starkaste lag medan Sverige lämnade alla utlandsproffs, förutom de som spelar i Norge och Danmark, utanför truppen. Med tanke på detta är det rätt okej med 1-1 mot saudierna, tycker jag.

Saudiarabien-Sverige var visst ingen kioskvältarmatch - men hade man förväntat sig något annat? De allsvenska spelarna och proffsen i Norge och Danmark är väl just nu lika nedtränade som en proffsboxare inför en VM-match.

En lustighet: Om man som svensk spelar i Norge eller Danmark är man fotbollsproffs. Det är man dock inte om man spelar i Sverige och har fotbollen som yrke. Man måste alltså spela utomlands för att vara proffs. Detta trots att man säkerligen kan tjäna mer pengar genom att spela i Sverige. Detta har dock jag inga som helst belägg för, så jag avslutar diskussionen här.