torsdag, november 22, 2007

Ingen Stahre i sikte

Det här är Jan Stahre:

Nej, skojar bara. Naturligtvis besökte jag inte Stockholm för att skugga Jan Stahre. Sådana utflykter hade inte mina samhällskunskapskamrater tyckt om. I stället lyssnade vi till en oerhört kunnig gubbe från utrikesutskottet, en virrig - men rolig - kristdemokrat, någon kvinna på ett arkitekturmuseum och en till rolig utrikesgubbe som under halva föredraget trodde vi var studenter från Linköpings universitet. Inte någon Stahre så långt ögat kan nå.

Fotbollsspecial blev det ändå. Om vi inte hade stått inför ett veritabelt novemberväder med blåst och kyla hade det nog blivit ett besök på Råsunda och sett Sverige-Lettland. I stället följdes kvällens näst viktigaste match inomhus i värmen. Näst viktigaste? Ja, den viktigaste var naturligtvis - åtminstone i häftige Zontas ögon - division 1-matchen i hockey mellan Sunne IK och Mariestad BoIS.

Det var väl Stockholmsvistelsen i sin helhet. Det jag inte har tagit upp hör inte hemma här. Som exempelvis hårda vandrarhemsbäddar, trasiga riksdagshissar (mycket spring i trapporna blev det) och den ständiga jakten på sömn på bussen till och från Karlstad.