lördag, juni 23, 2007

Bollar i nät och på vift

Stor tennisspecial i dag med den samlade badmintoneliten. Ja, du läste rätt. Det betydde att det blev många enhandsfattade backhands, mycket handled och en hel hög med slag till halva planen. Om man i tennis tar i flyger bollen ut fem meter, det vet vi alla.

Jag har kommit fram till att tennis och badminton inte alls liknar varandra. Att försöka sig på finlir på tennisplanen är ingen idé - då går bollen bara i nät. Om man däremot blir sugen på att ta i lite flyger bollen, som sagt, ut - och det rejält. I badminton går bollen över nätet, oavsett om man tar i lite eller mycket.

På grund av den svåra avvägningen mellan att ta i och slå mer avhållsamt var frustrationen stundtals oerhört påtaglig under dagens kraftmätningar. Men med lite träning kan det säkert bli något av det. Hur mycket träning som behövs ska jag nog inte spekulera i.

Något som jag alltid stör mig otroligt mycket på vid tennisspel är att bollen hela tiden rullar iväg. När ett poäng har spelats rullar bollen alltid iväg tio meter. Således krävs det att man har med sig tjogvis med bollar för att slippa springa efter bollen efter varje poäng. Ett stort minus! En badmintonboll kan inte sticka iväg - den ligger där den ligger. Väldigt skönt.