tisdag, mars 21, 2006

Mumsig OS-pizza

Aftonbladet toppar i kväll sin webbsida med nyheten om att Sverige Olympiska Kommitté, SOK, drar tillbaka sitt krav om ekonomisk ersättning från en pizzabagare i Västerås. Pizzabagarens "brott" var att han under vinter-OS döpte en av sina pizzor till "OS-pizza", något som SOK inte gillade.

Först krävde SOK 50 000 kronor. Sedan förhandlades det ner till 5000 kronor. Och nu slipper pizzabagaren alltså betala. Skönt för honom.

Innan det stod klart att SOK backade i frågan besökte diverse tv-team pizzabagaren för att få höra hans syn på saken. Naturligtvis slog det mig då att SOK var störtlöjliga som krävde 5000 kronor för en OS-pizza. Något annat som slog mig var att OS-pizzan såg förbaskat god ut! Jag blev så sugen på OS-pizzan så jag visste varken ut eller in. Helt klart ett smart drag av pizzabagaren att visa upp sin OS-pizza i tv.

Hur fungerar det förresten när kvällstidningarna ger ut sina så kallade OS-bilagor? Betalar tidningarna SOK en nätt liten summa för att få använda uttrycket "OS-bilaga"? Nej, SOK, det här håller inte. Det insåg ni visst i kväll.