onsdag, juni 22, 2011

Blandar ihop landslag med kärnkraftsreaktor

Temperaturen är väl - utan att överdriva - inte nära att smyga sig mot kokpunkten när det gäller damfotbolls-VM i Tyskland som startar inom kort. Skulle jag anlägga ett lokalt perspektiv på detta inlägg hade jag kunnat snöa in mig på det fullständigt sensationella som är på väg att ske. Nämligen att det är högst sannolikt att Kristinehamns kommun bidrar med halva Sveriges backlinje i mästerskapet - Sara Larsson och Annica Svensson. Men glöm det.

Genrep i morgon, torsdag, mot Japan för de svenska damerna. Perfekt läge att försöka höja temperaturen inför mästerskapet, tänker jag. Absolut inte, tänker tydligen det japanska fotbollförbundet som vill stänga ute både publik och media från matchen på VfL-Nachwuchszentrum (kan en arena heta så? är det ens en fotbollsarena?) i Bochum. Således kommer Sverige-Japan att spelas inför en trött fjärdedomare och några nitiska matchdelegater från FIFA som ska se till att spelarna marscherar ut till match i ordning efter tröjnummer och att bollwernrarna (Werner är väl ett vanligt namn i Tyskland?) är max 168 centimeter långa och bär kläder som tydligt kan åtskiljas från banans övriga aktörer.

Kul match det kommer bli. Det japanska förbundet har nog blandat ihop sitt landslag med de havererade kärnkraftsreaktorerna i hemlandet. Det är reaktorerna man ska skydda mot omvärlden - inte sitt fotbollslandslag.