söndag, november 25, 2007

Tomma stolar

Då var det dags igen.

Veckans...

...mest överdimensionerade: Vi är knappt tjugo personer som läser samhällskunskap. När vi i veckan tog bussen upp till Stockholm hade de ansvariga på universitetet inte snålat med komforten. Till vårt förfogande fick vi en tvåvåningsbuss med plats för säkert 70 personer. Om vi i framtiden nås av nyheten att man tvingas lägga ner samhällskunskapsstudierna vid Karlstads universitet fick vi här en av anledningarna.

...avsked: En av DIF:s allra största, Henrik Berger, 38, får inget nytt kontrakt. Det kommer kännas konstigt att tröja nummer 6 inte kommer bäras av Henrik Berger nästa år.

...miss: Att inte ta med något att läsa (läs: bok) eller något att lyssna på (läs: mp3-spelare) till fyratimmarsresan i 70-mannabussen.

...Ingvar Carlsson: Riksdagsmannen som gav oss en rundvandring i riksdagshuset sa hela tiden "systäm" i stället för det i mina ögon mer korrekta "system". Jag såg detta som mycket konstigt eftersom han inte gjorde sin Ingvar Carlsson-imitation fullt ut. Helt plötsligt passade det exempelvis att säga "problem" - inte "probläm".

...fågel: Nickes lilla-läsare har knappast missat att DIF har fått en ny tränare i Jan Stahre. Nu är frågan: fågel eller fisk? Jag tror jag sitter inne med svaret.