tisdag, augusti 10, 2010

Tingvallas resultattavla

Finner man sin ekonomiska situation en smula knaper har man inte alltid råd med en fashionabel utlandstur till ett exotiskt resmål som Maldiverna eller Stavanger. Resmålens föränderlighet är förunderlig, men har man inte de ekonomiska musklerna att företa sig en sådan resa har jag ett tips.

Åk till Karlstad. Förlåt - åk genom Karlstad. Ta bilen, åk österut längs E 18. Det är inga konstigheter alls. Enda kravet på resan är att du ska åka förbi Tingvalla IP. Där kan man tala om förunderlig föränderlighet à la Maldiverna och den norska västkusten. Titta bara på idrottsplatsens resultattavlas utseende. Efter alla de matcher som spelas på arenan nollställs den - men bara nästan.

Publiksiffran från den senaste matchen står alltid kvar. I går, till exempel, stod det "1011" under "Publik". Ibland - eller ja, väldigt ofta - är siffran betydligt mindre. 436. 250. 100. När man kör förbi Tingvalla kan man sedan gissa om det exempelvis är Carlstad United-Gröndal eller QBIK-Dalsjöfors som spelat. Mycket bättre - och roligare! - än att dra till Maldiverna eller Stavanger.

(Till alla icke-bilburna vill jag säga att det naturligtvis går bra att cykla/gå till nämnda arena och undersöka resultattavlans beskaffenhet och utseende.)

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Degerforsare är ju rödvinare....så de har ju inga problem att ta sig till Maldiverna.

11 augusti 2010 kl. 09:11  

Skicka en kommentar

<< Home