tisdag, juli 07, 2009

Frukostmöte - eller bara möte?

Läser att USA:s president Barack Obama och Rysslands premiärminister Vladimir Putin i dag träffades vid ett frukostmöte i Moskva. Jag undrar vad de båda herrarna stoppade i sig under detta frukostmöte. Extra stora och fylliga croque monsieur till en morgonhungrig Obama? Kräftost på Putins mackor? Eller: Åt Obama och Putin ens frukost under detta möte?

Frukost är ju som bekant det mål mat man stoppar i sig först av allt på dagen. Om det alltså ska ha varit det frukostmöte som mötet utgör sig för att ha varit ska alltså både Obama och Putin ha vaknat, dragit på sig sina respektive kostymer och sedan strålat samman vid mötet för att först då äta dagens första mål mat - frukosten.

Ett annat alternativ är att de båda höjdarna vaknade upp på sina respektive platser i Moskva, hoppade i dagens kläder, stoppade i sig frukost, åkte iväg till mötesplatsen för att ha mötet och äta... eh, frukost - igen. Men man kan inte äta frukost två gånger.

Frågan blir alltså om Obama och Putin hade ett riktigt frukostmöte, där de båda åt frukost för första gången. Eller om de båda hade ett vanligt möte med frukostliknande tilltugg (dock inte frukost i sin rätta bemärkelse eftersom man äter frukost en gång per dag, och den frukosten intog de kort efter uppvaknandet och innan mötet).

Frukostmöte - eller bara möte?